Google PlusFacebookTwitter

2012: Een goed jaar

By on 1 januari 2013 in Algemeen | 1 comment

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Het was een bewogen jaar, dat 2012. Letterlijk en figuurlijk. Veel werken, een lang geplande vakantie tussendoor en weer verder werken. 2012 had veel hoogtepunten maar ook een dieptepunt met het verlies van vriend Rik. Mijn havo-diploma behaald en door naar de School voor Journalistiek. Maar er was nog meer.

Januari
In het begin van januari moest ik een visum regelen en een paspoort aanvragen voor m’n trip naar New York in februari. Natuurlijk was ik mijn pasfoto’s kwijt, dus moest ik alweer nieuwe foto’s laten maken. Via Rabobank kreeg ik m’n creditcard en ook m’n zorgverzekering schonk me een gratis visacard. Tussendoor maakte ik veel uren op werk en pakte af en toe een filmpje met o.a. vriend en collega Roel.

Februari NYC
De eerste twee weken van februari verliepen rustig, maar het duurde lang tot het dan eindelijk 17 februari was. ‘s Ochtends vloog ik voor tien dagen naar New York. De eerste keer in New York met vriend Bram. Van Central Park tot 5th avenue tot het Guggenheim en het Empire; alle toeristische attracties hebben we bezocht. Ik heb zelfs door New York gefietst, heerlijk! Toen ik alleen op pad ging zonder subway-map verdwaalde ik in de ondergrondse gangen en heb na anderhalf uur reizen uit frustratie maar een taxi naar het hotel genomen. Van een jetlag heb ik gelukkig niet veel last van gehad.

Maart
Een dure maand achter de rug dus wederom veel werken en af en toe een bioscoopje of drankje doen met bijvoorbeeld vriendinnetje Rinske of chillings met Stephan. Maart was ook de maand waarin ik mijn huidige vriendje beter leerde kennen. Ik kende Iwan al geruim twee jaar via Twitter en sprak hem iedere dag op Whatsapp en ging samen met hem bij Verkoch lunchen in Roermond. Steeds vaker ging ik hem zien en leerde ik hem beter kennen als goede vriend.

April
Voor de tweede keer deed ik mee aan de selectietoets voor de School voor Journalistiek en kreeg enkele weken later te horen dat ik was aangenomen. Ik was heel erg blij, aangezien ik dit jaar wel moest slagen. Ook had ik van de ene op de andere dag enorm veel last van mijn voeten en kon ik enkele dagen niets anders dan in bed liggen, vreselijk. Met veel pijn en moeite heb ik mezelf uit bed gesleept om met beste vriendinnetje Lise voor het eerst Titanic te zien in 3D. Door de pijn aan mijn voeten moest ik mijn herkansing missen, maar kon wel tickets kopen voor Lady Gaga. Gelukkig kon ik die herkansing een dag later inhalen op school en was het ook nog een oud-examen waarvan ik de antwoorden op internet kon opzoeken! Eind april had ik een relaxte avond met Iwan en vrienden die anders afliep dan verwacht; Iwan bleek homo en verliefd op mij. M’n hele wereld stond even op z’n kop.

DiplomaMei
Werken en leren, dat waren de voornaamste bezigheden in mei. Eind mei moest ik er dan toch aan geloven; mijn havo-eindexamens. Geschiedenis, tekenen, maatschappij wetenschappen en aardrijkskunde, ik moest ze allemaal positief afronden. Omdat ik het jaar doubleerde had ik allerlei nieuwe klasgenoten en die waren een stuk minder leuk dan de klas van het jaar daarvoor. Ik was gelukkig niet de enige die er zo over dacht en daarom werd er ook een kleine reünie georganiseerd met een hapje en een drankje.

7Days Sam Sparro

Juni
Een van de drukste maanden van het jaar als ik terugkijk, maar wel met heel veel leuke dingen. Het begon goed: Ik had een interview met popzanger Sam Sparro voor 7days en Expreszo. Ik was vaker bezig met interviews en artikelen schrijven, maar altijd op vrijwillige basis voor m’n CV en om ervaring op te doen. Door 7days kwam daar verandering in en kreeg ik betaald voor m’n interview. ‘s Avonds stond ik op de gastenlijst voor Sam Sparro’s optreden in People’s Place en de dag erna moest ik vanuit Amsterdam gelijk door naar de Efteling voor een uitje van school. Ook kreeg ik eindelijk te horen dat ik geslaagd was: Ik kon het niet geloven en dacht dat m’n lerares een grapje maakte. Om het te vieren ging ik een paar dagen later naar Nicki Minaj in de HMH met Stephan B. Ook zag ik ex-collega Therese weer na een lange tijd en hebben we elkaar weer enorm bijgepraat. Na een lange weg qua onderwijs kreeg ik eind juni dan eindelijk mijn diploma uitgereikt en werd ik overspoeld met shotjes Sambuca, what a night.

Juli
Ik begon bij de ANWB met rijlessen en ging eindelijk een hapje eten met Victoria. Een paar dagen later kon ik naar mijn kamer in Zeist gaan kijken bij Kim en kwam het langverwachte derde deel van ‘The Dark Knight’ uit in de bioscoop. En naast het werken ging ik af en toe een uurtje eerder naar huis zodat ik lekker een arthouse filmpje kon pakken op dinsdagavond.

Augustus Augustus
De maand begon goed met een ontbijt met m’n oud-Nederlands lerares Scarlet op een terrasje in Roermond. Om twaalf uur dronken we onze eerste baco en daarna moest ik weer door naar m’n werk. ‘s Avonds pakte ik een filmpje met Rinske en Barbz en een paar dagen later kreeg ik dan eindelijk mijn nieuwe tv van Philips. Augustus staat ook in het teken van verhuizen naar Zeist. In twee dagen verhuisde ik al mijn spullen samen met m’n moeder en Syb. Ook schafte ik dan eindelijk een Pathé-pasje aan waarmee ik onbeperkt naar de bioscoop kan. Ik heb er nog steeds geen spijt van. Dagen duurde het voordat ik alles had uitgepakt en zei zelfs m’n introductie ervoor af omdat ik eerst wilde settelen. In augustus ben ik ook eindelijk begonnen met sporten wat z’n vruchten al snel afwierp.

mikaSeptember
Ik kreeg een uitnodiging om op 3 september een showcase van MIKA bij te wonen in de Westerunie en dat deed ik dan maar al te graag met vriendinnetje Nadina. Een paar dagen later had ik mijn eerste college op de SvJ. Verder had ik in Amsterdam een kleine reünie met oud-klasgenootje Linda; filmpje, etentje en een drankje. Een dag later at ik iets met goede vriend Matthijs bij Dudok in Rotterdam. Maandag 17 september was het dan eindelijk zover: Lady Gaga in de Ziggodome. Wat een heerlijke show was dat.

Oktober Scheveningen
Het begon goed met de weekenden weer te werken en ik had het helemaal gehad. Iedere vrijdag terug naar Roermond om drie dagen fulltime te werken. Om het einde van mijn baan te vieren trakteerde ik mezelf op een dagje arthouse-films bij Pathé Eindhoven; het PAC-festival met o.a. Jagten, Lawless en The Perks of Being a Wallflower. Sowieso maakte ik iedere week wel tijd voor een filmdagje met beste vriendinnetje Lise. In Oktober ging ik ook met Danny op zondagavond koken en crashen voor de tv en genieten van onze guilty pleasure Boer zoekt Vrouw. Wat was het dit jaar saai he?! Ook was ik voor het eerst in jaren weer in Scheveningen om samen met Yvonne even uit te waaien. Ik kreeg weer een uitnodiging voor een MIKA gig in Paradiso en op diezelfde avond kon ik na vier weken eindelijk mijn iPhone 5 ophalen.

Dieptepunt van dit jaar, en dan specifiek de maand oktober, is het overlijden van vriend en tevens oud-klasgenoot Rik. Ik sprak hem niet vaak meer, maar wat was ik van de kaart toen ik hoorde van zijn auto-ongeluk. Rust zacht.

shrekNovember
De maand begon met een domper, maar diverse dingen hielpen me om m’n zinnen te verzetten. Na jaren wachten kwam er een nieuwe Bond-film uit in IMAX en kreeg ik een uitnodiging voor een concert van Sam Sparro in de Melkweg. Ook zag ik na een hele lange tijd Dominique weer en gingen we samen naar Shrek de musical in het RAI theater. Ik doorbrak mijn sushi-verslaving bij Sumo door te lunchen bij Sushitoday in Utrecht maar besloot toch snel terug te komen bij Sumo vanwege de uitgebreide kaart. November stond ook in het teken van liefde want op de 22e vroeg Iwan of ik verkering wilde met hem. En door een kritische tentamen-inzage kreeg ik toch nog een voldoende en verdiende ik mijn studiepunten alsnog. 

decemberDecember
Paddo’s en de Christmas Canal Parade, daar begon december mee. Ik gebruikte voor het eerst paddo’s en geheel onprettig was het niet. Ik wilde het al jaren proberen en zeker oor herhaling vatbaar. In Amsterdam ging ik kijken bij de Christmas Parade en zo vloog de tweede zaterdag van december ook om. Kerstavond bracht ik door in Sumo Utrecht voor sushi met Nadina en op eerste kerstdag ontmoetten mijn ouders voor het eerst mijn vriendje tijdens een gourmet bij mij thuis. Tweede kerstdag bleef ik alleen in bed met een overdosis aan Grey’s Anatomy. Op derde kerstdag kwamen Lise en Iwan gourmetten en zongen ze mee met de meest slechte kerstnummers. Ook kwam mijn broertje langs en ontmoette hij Iwan en samen met Roy pakte ik een filmpje.

Iwanovicz

 

Het jaar sloot ik met vriendjelief af met sushi bij Sumo. We eindigden thuis voor de tv. Goede voornemens doe ik niet aan, die zijn na drie dagen toch vergeten. Er zal heel wat moeten gebeuren wil 2013 beter worden dan 2012.

 

1 Comment

  1. Marieke

    01/01/2013

    Op de dood van Rik na (vreselijk, gecondoleerd!) na is 2012 wel echt een topjaar geweest voor jou. Ben echt trots op je dat je gewoon het pad hebt gevolgd wat we ooit besproken hadden. Je wilde Journalistiek gaan doen, maar moest daar nog een lange weg voor afleggen. En dat heb je gewoon gedaan! Echt geweldig, veel respect voor je.
    En natuurlijk top dat je de liefde hebt gevonden, er iets niets leukers dan dat. :)
    Enne, ik zeg: een sushidate in 2013! Want jij bent NOG verslaafder aan sushi dan ik, hahaha.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *