Google PlusFacebookTwitter

2012: The movies

By on 13 januari 2013 in Algemeen | 3 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Eindelijk verhuisde ik voor mijn studie richting randstad. Na veel bioscoopbezoekjes aan de plaatselijke bioscoop in Limburg kon ik eindelijk een abonnement op Pathe Unlimited Gold (PUC) nemen!

Voor 26 euro per maand onbeperkt naar de film inclusief 3D en IMAX-films; prima deal! Er is in 2012 veel uitgebracht in Nederland en ik ben vanaf augustus bijna letterlijk naar iedere film geweest. Er waren veel toffe films en ik kon niet bijna niet kiezen, dus dan maar twee lijstje; mijn favoriete publieksfilms en de kleine pareltjes op het gebied van PAC-films.

Blockbusters: Best 5 movies 2012

1. The Dark Knight Rises

2. Skyfall

3. Life of Pi

4. Cloud Atlas

5. De Marathon

 

 

top 5 arthousePAC:

1. Detachment

2. Jagten

3. Lawless

4. Amour

5. De Rouille et D’os

 

Voor samenvattingen en trailers kun je gewoon de link volgen naar IMDb.

Ach, met dat PUC-abo ga ik naar films die ik anders zou downloaden of zou vergeten te kijken. Nu kijk ik bijna iedere film en vind het heerlijk om mijn hoofd leeg te maken na school met een filmpje. Ik zie heel veel films met m’n vriendje en/of m’n beste vriendinnetje, maar kan er ook enorm van genieten om in m’n uppie naar de bioscoop te gaan, geen enkel probleem. En vaak ga ik op zo’n gekke tijden naar de bioscoop dat ik af en toe de enige ben in de zaal.

Eén ding moet ik nog kwijt; Ik zag in de bioscoop een trailer van De Marathon, een ‘slechte en goedkoop uitziende’ Nederlandse film die ik absoluut niet hoefde te zien. Vriendjelief had het erover dat hij goed moest zijn en door mond-tot-mondreclame ben ik toch gegaan en wát een goede Nederlandse film. Ik zag hem bij Pathé Amersfoort en was in m’n eentje en had spijt dat ik geen zakdoek bij me had, ik hield het amper droog. Ik hou helemaal niet (meer) van Nederlandse films, maar deze film vond ik echt prachtig!

3 Comments

 1. Marieke

  13/01/2013

  Ik heb gewoon jouw hele PAC-lijstje nog niet gezien, echt erg! Wil ze zeker nog gaan zien. Gelukkig hebben we Film 1 thuis, daar komen er ook altijd een hoop voorbij.

  En De Marathon, jaaaaa! Briljante film!

 2. angelique

  30/01/2013

  nou ik ga ze proberen allemaal te bekijken hoor hahahhahaha

 3. angelique

  30/01/2013

  ik ga ze kijken hahahhahaa

Trackbacks/Pingbacks

 1. 2013: The movies | Roels blog - […] Vorig jaar blogde ik ook al over de pareltjes van 2012 en het is nu tijd om de beste…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *