Google PlusFacebookTwitter

Tekort aan me-time

By on 12 maart 2013 in Algemeen | 1 comment

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Na anderhalve maand is ons appartement dan eindelijk af. Het is redelijk gestukadoord, alle muren zijn geverfd en de meubels staan/hangen en dozen zijn uitgepakt. Kozijnen en deuren worden nog geverfd en de keuken wordt nog afgemaakt, maar we kunnen eindelijk optimaal wonen. Dat mocht ook wel na 3 tot 4 weken in de troep te zitten. 

Waar ik bang voor was is dat ik I. heel snel zat zou zijn. Als in: 24/7 op elkaars lip zitten. Maar gelukkig valt dat mee. Wat zeg ik? Het gaat top. Maar waar ik wel nog angstig voor ben: Ik kom niet toe aan me-time. En laat dat nou net iets zijn waar ik af en toe wel behoefte aan heb. Als ik een film of serie wil kijken met Iwan komt het er vaak niet van en krijg ik maar de helft mee. Sinds we verhuisd zijn wordt mijn serie-verslaving niet meer gevoed. De afleveringen stapelen zich op. Ook films zie ik een stuk minder ondanks onze nieuwe home cinema set. Ik kom erachter dat ik af en toe gewoon wat tijd voor mezelf nodig heb, ondanks dat ik het heel fijn vind om met I samen te zijn en dingen te ondernemen. Maar dingen voor mezelf: dat ik lekker alleen thuis ben voor de tv of gewoon andere dingen kan doen. Voor mijn part dat vriendjelief in de woonkamer zit en ik in de studeerkamer. Of dat hij een Pathéetje doet en een andere keer ik weer.

Gelukkig zijn we twee weken geleden dan eindelijk aan Forbrydelsen begonnen, ook wel The Killing genoemd. Maar ik ben iedere avond na m’n werk of school zo moe dat ik niet eens meer een aflevering volhou, dus ook dat ligt na twee afleveringen al stop terwijl het nu al erg spannend is. Vriendjelief snapt me wel dat ik tijd voor mezelf nodig heb en geeft toe dat hij ook niet zonder kan.

Het is eigenlijk net zoals naar bed gaan ’s avonds: Je hoeft toch ook niet persé samen naar bed te gaan, maar de een iets eerder dan de ander. Niets geks aan, maar daar hoor je koppels nou nooit over praten: Hoeveel tijd heb jij voor jezelf? Heb je het bespreekbaar gemaakt met je partner en wat vond hij/zij ervan?

1 Comment

  1. Marieke

    07/04/2013

    Herkenbaar hoor! Ik heb dat ook echt nodig. Tijd voor een filmpje, serie, blogavondje, tv-kijk-niks-doen-hangavond, tijd met eigen vriendinnen… Bij ons gaat dat al redelijk vanzelf, omdat Johan regelmatig ’s avonds werk en ik dan gewoon zorg dat ik die avond niks heb. Maar zou het zeker bespreekbaar maken, dat heb je allebei nodig. Je hebt dan wel een relatie, maar bent ook nog steeds een individu!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *