Google PlusFacebookTwitter

Een jaar onbeperkt naar de film!

By on 26 augustus 2013 in Algemeen | 1 comment

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

PUC-goldPrecies een jaar geleden sloot ik mijn Pathé Unlimited Card af. Gold, want ik wilde direct naar The Dark Knight Rises in IMAX die nog maar een paar dagen draaide. Ik was helaas zo moe door de verhuizing de dag ervoor dat ik in slaap ben gevallen. Inmiddels is het wel vaker voorgekomen, dat ik in slaap viel, maar dan lag het vaak aan de film.

Het afgelopen jaar ben ik zo’n 164 keer naar de film geweest, al is het ook wel een paar keer voorgekomen dat ik een film vaker zag, eerder wegging uit de film of in slaap viel. In oktober was ik maar liefst 23 keer in Pathé te vinden. Al moet ik er wel eerlijk bijzeggen dat dit inclusief vijf films van het PAC-festival was.

164 films, gemiddeld duurt een film 1 uur en drie kwartier, dus dat zou betekenen dat ik zo’n 287 uur aan films gezien heb. Als je dat in dagen gaat omrekenen heb ik bijna 12 dagen in de bioscoop gezeten. Bijna om de dag naar de film, aangezien ik iets meer dan 13 films heb gezien per maand. Dankzij mij heeft beste vriendinnetje Lise ook een abonnement afgesloten bij Pathé. We gingen in Roermond iedere zondag naar de film, nu maakten we er zoveel mogelijk filmdagjes van, zeker omdat Lise in Limburg woont. Vier films op een dag was niet meer dan normaal.

Kosten
Zoals ik al eerder vertelde hou ik er gewoon van om naar de film te gaan. Maar een film bij Pathé kost al snel 11 euro, maar dan moet er geen IMAX en/of 3D te pas komen. Als ik tickets had gekocht was ik meer dan 1800 euro kwijt geweest, bizar! Uiteindelijk ben ik dus bijna zes keer zo goedkoop uit met mijn Gold-abonnement.

Favoriete film
Een favoriete film heb ik eigenlijk niet. Ik heb diverse films gezien waar ik enorm van heb genoten, zowel PAC als blockbusters, maar ik kan er geen noemen die er echt uitspringt voor mij.
Ik had natuurlijk al een lijstje met favoriete blockbusters en PAC-films uit 2012, dus ik zal me richten op 2013.
Ik keek al maanden uit naar Quentin Tarantino’s nieuwste project Django Unchained, maar heb in tijden niet zo gelachen als bij The Croods. De, door Wentworth Miller geschreven, film Stoker leerde ik kennen op het PAC-festival in Tuschinski en intrigeerde me. The Great Gatsby was ook een film waar ik al een tijd op wachtte en niet tegenviel. Trance zag ik toevallig en vond het een amusante mindfuckfilm. Ook Now You See Me was net zoals Trance een mindfuck. Ook kwam onlangs Behind The Candelabra uit, gebaseerd op het leven van Liberace, een mooie film met in de hoofdrollen Matt Damon en Michael Douglas.

Ruk
Ik viel bij diverse films (eventjes) in slaap, maar de nieuwe Star Trek in IMAX heb ik niets van meegekregen. Tien minuten na het begin viel ik in slaap tot ik werd gewekt door de aftiteling. Maar het ligt niet altijd aan de film hoor. Sommige films vond ik ruk en mocht ik wensen dat ik in slaap was gevallen. Ushi Must Marry is daar een van: Ik verwachtte dat Wendy van Dijk ook doorhad dat de film slecht zou worden en dat ze daardoor meer haar best ging doen. Dat was niet zo en ik heb me anderhalf uur verveeld, hopend op een ‘het gaat vast nog wel leuk worden’-stuk. Ook ‘Movie43‘ heb ik helemaal uitgezeten en alleen de aftiteling was leuk. The Big Wedding vond ik, ondanks de sterrencast, tenenkrommend zonder humor, terwijl het toch echt een komedie betrof.

Ach, een jaar PUC is snel voorbij gegaan: ik ben nu al benieuwd over welke films ik volgend jaar van onder de indruk ben. Een ding weet ik in ieder geval: Ik ga nooit meer mijn PUC opzeggen.

1 Comment

  1. Marieke

    27/08/2013

    Bizar, 164 films!!! Haha, addict. Ik vind het ook heerlijk om naar de bios te gaan en wil dus ook niet meer zonder m’n PUC. Maar door tijdgebrek ga ik alsnog niet zo vaak als ik zou willen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *